27 janar 2023

Duke e përmbyllur Javën e Privatësisë 2023, krahas aktiviteteve të shënuara nga Agjencia për Informim dhe Privatësi gjatë kësaj jave, ju ftojmë ta ndiqni paraqitjen e përfaqësueseve të Agjencisë në Konferencën Ndërkombëtare Cyber Zero- Dita 2


📣❗️Java e Mbrojtjes së të Dhënave Personale mbyllet me një konferencë të suksesshme në nder Ditën Ndërkombëtare të Mbrojtjes së të Dhënave Personale❗️📣

🔒 Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Mbrojtjes së të Dhënave, Agjencia për Informim dhe Privatësi, në partneritet me Albanian Cyber Association dhe partnerë të tjerë të ndryshëm, organizuan një konferencë për vazhdimin e Javës së Mbrojtjes së të Dhënave Personale.

📣 Konferenca u hap me një fjalim hyrës të Komisioneres për Informim dhe Privatësi, znj. Krenare Sogojeva Dërmaku, e cila theksoi rëndësinë e transformimit digjital në rritjen e transparencës dhe llogaridhënies në qeverisje, si dhe përmirësimin e cilësisë së shërbimeve për qytetarët dhe bizneset. ✅ Duke uruar që punimet e kësaj konference do të arrijnë qëllimin për të cilin edhe është organizuar kjo ngjarje, Komisionerja është me besim të plotë që jemi edhe një hap përpara drejt ndërgjegjësimit të shoqërisë sonë për të mbrojtur dhe realizuar këtë të drejtë dhe mbyllim këtë javë të aktiviteteve duke promovuar mbrojtjen e privatësisë e cila nis vet nga individi. 📌Andaj, mesazhi I Komisioneres është që të mbrojmë veten tonë, duke ruajtuar dhe mbrojtur të dhënat tona personale. 🤝🏼 Poashtu, Këshilltari ligjor i Ambasadës Amerikane, z. John Hanley vazhdoi me një fjalë rasti duke theksuar rëndësinë e mbrojtjes së të dhënave dhe sigurisë kibernetike, si dhe përkrahjen e Agjencisë drejt këtij qëllimi.

✅ Kjo u pasua nga një prezantim nga Shefja e Divizionit për Certifikimin dhe Bashkëpunimin Ndërkombëtar, znj. Liridona Zeqiri, e cila bëri një pasqyrë të punës, aktiviteteve, arritjeve dhe sfidave të Agjencisë për Informim dhe Privatësi.

🎬 Konferenca më pas paraqiti panele të ndryshme diskutime, dy prej të cilat u moderuan nga kolegët e AIP-së. ❗️ E para, e moderuar nga Ushtruesi i Detyrës së Drejtorit të Përgjithshëm të Agjencisë, z. Valon Kryeziu, u fokusua në temën e Institucioneve Financiare, pajtueshmërisë me GDPR dhe çështjet e privatësisë dhe ❗️paneli i dytë, i kryesuar nga Shefi i Divizionit të Shqyrtimit të Ankesave për Mbrojtjen e të Dhënave, z. Arbian Arifi diskutoi bashkëpunimin institucional gjatë sulmeve kibernetike, bullizmit kibernetik dhe krimeve kibernetike

👩🏼‍💻Konferenca pati gjithashtu prezantime nga ekspertë vendas dhe ndërkombëtarë nga kompani si Facebook, YouTube, Google, Cisco, Fortinet, Checkpoint dhe Palo Alto, të cilët diskutuan format më të fundit të mbrojtjes nga sulmet në internet dhe pajisjet më inovative në fushën e kibernetikës. sigurinë.

👏🏼 Si përfundim, konferenca ofroi një platformë të vlefshme për diskutimin e çështjeve të rëndësishme që lidhen me mbrojtjen e të dhënave dhe sigurinë kibernetike, si dhe për ndarjen e njohurive dhe praktikave më të mira mes ekspertëve në këtë fushë. Dëshirojmë të falënderojmë të gjithë pjesëmarrësit, folësit dhe partnerët për kontributin e tyre dhe për ta bërë këtë ngjarje të suksesshme. Si dhe, u përmbyll me ndarjen e 3 vendeve të para në garën e organizuar, ku Komisionerja kishte nderin që të ndante vendin e parë 🥇

❗️Agjencia thekson se çështjet e privatësisë dhe qasja në dokumentet publike janë një e drejtë themelore dhe do të vazhdon të garanton që të drejtat e individëve të respektohen dhe mbrohen.