Agencija za informacije i privatnost koja učestvuje u partnerskom forumu za zaštitu ličnih podataka, Brisel

Poverenica Agencije za informacije i privatnost gđa. Krenare Sogojeva-Dermaku i generalni direktor Lumnije Demi učestvuju na regionalnom forumu organa vlasti za zaštitu ličnih podataka, u Briselu, sa predstavnicima vlasti Zapadnog Balkana, zemalja Istočnog partnerstva, predstavnicima EU. institucije (Evropska komisija, Evropski parlament, Evropski odbor za zaštitu podataka (EDPB) i Evropski nadzornik za zaštitu podataka (EDPS)) i nacionalni organi zemalja EU za zaštitu ličnih podataka.
Četvorodnevni forum o zaštiti podataka o ličnosti ima za cilj uspostavljanje kontakata koji će pomoći u razmeni iskustava između nadležnih organa u jačanju kapaciteta za zaštitu podataka o ličnosti i efektivnoj međunarodnoj saradnji organa za zaštitu ličnih podataka.
Komesar AIP-a, Krenare Sogojeva-Dermaku, predstavila je dostignuća i izazove Republike Kosovo u oblasti zaštite ličnih podataka i istakla da je kosovsko zakonodavstvo u punom skladu sa međunarodnim standardima za zaštitu ličnih podataka. Ona je pozvala nadležne na saradnju u razmeni iskustava između nadležnih u okviru digitalizacije usluga i jedinstvenog pristupa zaštiti podataka prilikom pružanja usluga građanima.
Partnerski forum o zaštiti ličnih podataka organizovali su Program SIGMA, Program Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit GmbH (GIZ) „EaP regionalni fond za reforme javne uprave“, Regionalni savet za saradnju (RCC) i Regionalna škola za javnu upravu ( ReSPA).
https://www.vudols.com