Radni sastanak Agencije za informacije i privatnost i Agencije za zaštitu ličnih podataka Republike Severne Makedonije, u Skoplju

Povodom saradnje uspostavljene Memorandumom o saradnji potpisanog između Agencije za informacije i privatnost Republike Kosovo i Agencije za zaštitu ličnih podataka Republike Severne Makedonije, 21. avgusta 2024. godine održan je radni sastanak održana je između predstavnika dve homologne vlasti.
Svrha ovog sastanka bila je razmena praktičnih iskustava i razgovor o izazovima sa kojima se susreću tokom inspekcija u sektoru telekomunikacija i zdravstva. Shodno tome, diskusije su se fokusirale na pitanja kao što su praksa sprovođenja inspekcija, rešavanje izazova i unapređenje upitnika koji se koriste tokom inspekcijskog procesa u ova dva sektora.
Predstavnici oba organa preneli su svoja iskustva u primeni zakona o zaštiti podataka o ličnosti u cilju podizanja standarda inspekcije, što predstavlja važan korak ka dubljoj saradnji i usaglašavanju najboljih praksi između dve zemlje.
https://www.vudols.com