Panel diskusija „Najnovija dešavanja u oblasti zaštite ličnih podataka“, u organizaciji Raiffaisen banke Kosova, uz učešće Upravnog odbora Raiffeisen banke, šefova odeljenja i zaposlenih u centralnoj kancelariji

Poverenica za informacije i privatnost Krenare Sogojeva Dermaku i direktor Odeljenja za zaštitu podataka o ličnosti Valon Kryeziu su, kao panelisti, razgovarali o primeni zakona o zaštiti podataka o ličnosti u finansijskom sektoru i izazovima koje digitalizacija donosi. donosi. Shodno tome, naglašeno je da sa rastom usluga onlajn bankarstva banke treba da pojačaju mere bezbednosti i da budu transparentnije u zaštiti podataka o klijentima.
U panelu koji je moderirala gđa. Edita Musliu – službenik za zaštitu ličnih podataka u Raiffaisen banci, govornici su bili i g. Danijel Ilijas, g. Semjon Lorber i g. Jarmo Helppinkangas, da predstavi najbolje prakse za traženje politike zaštite ličnih podataka.
Poverenica je, posebno, apelovao na učesnike o važnosti bliske saradnje između banaka i Agencije, kako bi se obezbedila zaštita privatnosti građana u sve digitalizovanijem svetu.
https://www.vudols.com