Agencija za informacije i privatnost Deo Zbornika radova sa radionice Evropskih vlasti za slobodu informacija u Madridu

U organizaciji Sekretarijata Nemačke Savezne homologne uprave, a uz učešće apelacionih organa u oblasti slobode informisanja iz dvanaest evropskih zemalja, poverenica za informacije i privatnost Krenare Sogojeva Dermaku, zajedno sa direktorom Odeljenja za pristup javnim dokumentima, Jeton Arifi i šef Odeljenja za razmatranje žalbi za pristup dokumentima, Arberi Hiseni, učestvovali su na „Radionici o rešavanju slučajeva o slobodi informacija“ u Madridu, Španija.
Predstavnici AIP-a predstavili su temu „Pokretanje uklanjanja tajnosti tajnih podataka“ i nadležnosti Agencije u ovoj oblasti definisane Zakonom o pristupu javnim dokumentima. Tema je izazvala veliko interesovanje učesnika za značaj pristupa građana informacijama, javnog interesa i transparentnosti u radu države.
Učinak predstavnika AIP-a i doprinosi procenjeni od strane drugih vlasti rezultirali su glasanjem Kosova kao mesta gde će biti organizovana sledeća radionica ovog foruma. Ovom odlukom jačaju se napori Agencije da unapredi oblast slobode informisanja i zaštite podataka o ličnosti po najvišim standardima.
https://www.vudols.com